Helló, itt a ComLab!

Most nem a kísérletezés idejét éljük. A kommunikációs kémcsöveinkben kész az új vegyület. Olyan kommunikációs megoldások, amelyek hatékonyan elősegítik, hogy a vállalkozásod, vállalatod megfeleljen egy új, kettős mércének.

2022.05.26.

Beszállt az ESG Core a ComLabbe

Kisebbségi részesedést vásárolt a vállalati fenntarthatósági és ESG specialista ESG Core Kft. a Comlab Kommunikációs Tanácsadó Kft-ben. A tranzakció nyomán egy kipróbált csapat állt újra össze. A közös cél az, hogy a Comlab vezető szerepet töltsön be a vállalatok Környezeti, Társadalmi és Vállalatirányítási (ESG) kritériumok szerinti működésének, az átállás folyamatának a kommunikációs támogatásában. Kiemelt terület a Net Zero 2050-es dekarbonizációs folyamatok elősegítése, azonban a fosszilis energiaipar szereplőivel nem dolgoznak majd.

2022.06.01.

Karácsonyi útravalók

Furcsa év volt 2020, így furcsa lesz a karácsonya is. Távol vagyunk egymástól, nem tudunk együtt ünnepelni, a személyes találkozók hiányát pedig ki így, ki úgy próbálja feledtetni. Mi most azzal, hogy megosztjuk veletek azt, ami mindenkinek a legszemélyesebb: a saját karácsonyát. Fogadjátok szeretettel legkedvesebb ünnepi ajánlóinkat, történeteinket, receptjeinket és hagyományainkat. Boldog karácsonyt kívánunk!

2020.12.17.
event

Karácsonyi buli feat. home office: így lesz kerek a céges rendezvényed online

Ahogy a Covid-helyzet miatt egyre inkább távolságot tartunk egymástól, egyre fontosabbá válik, hogy megtaláljuk a módját, hogy mégis együtt legyünk. Igaz ez a munkahelyi közösségekre is: soha nem volt még annyira szükség arra, hogy a csapat összetartson és pozitív impulzusokat kapjon, mint most. A karácsonyi buli tehát nem maradhat el, csak épp mindenkinek a saját nappalijába költözik. Hogyan lehet valódi közösségi élmény egy hibrid rendezvényből? Mutatjuk!

2020.11.18.
Podcast

Podcast-forradalom: a milliók füléhez vezető út

Egyre mobilabbá válunk, folyamatosan online vagyunk és még mindig nem tudunk betelni a történetekkel. Mindez – pár tényleg felhasználóbarát applikációval megtoldva – elhozta a podcastok korát. A műfaj diadalmenete töretlen, Magyarországon is egyik csatorna indul a másik után. Érdemes felzárkóznia ehhez a magyar kommunikációs piacnak, és ha igen, hogyan?

2020.02.14.
Podcast

Ugorj fejest a hallgatásba!

Üdv a podcast hallgatás gyakorlati oldalán! Ha már mindent megtudtál az elméleti alapokról és a márkák és a podcast viszonyáról, ideje, hogy fejest ugorj a hallgatásukba. Összegyűjtöttünk neked pár kezdő tippet a belerázódáshoz, de szigorúan ajánljuk a saját kedvencek felkutatását! Ha gondolod, írd meg nekünk, te mire jutottál, nem fogsz süket fülekre találni.

2020.02.11.
ComLab

Sleigh ride: a céges karácsonyi ajándékunk története

Míg a december csak erről szól, januárban már hajlamosak vagyunk megfeledkezni a karácsonyról. Letudtunk minden ajándékot, rokonlátogatást, rohanást és pihenést és épp azon dolgozunk, hogy az újévi fogadalmainkat legalább két hétig tartsuk. Na meg elkezdjük az éves tervezéseinket is – munkahelyi szinten is.

2020.01.12.
Szubjektív

A valóban befogadó, akadálymentes webhez először saját gondolkodásunk akadályait kell odébb görgetnünk

Befogadó tervezés. Jól csengő, de amolyan nice-to-have dolog, amivel a valamilyen állandó, súlyos képességzavarral küzdő embereknek segítünk a honlaptervezéskor, mert jó fejek vagyunk. Például beépítünk egy állítható betűméret funkciót a honlapon; fekete alapon sárga betűkkel, képek nélküli verziót is készítünk, kitesszük az akadálymentes ikont és meg is volnánk. Vagy mégsem? A megoldás ennél összetettebb, de az alapok könnyen elsajátíthatók és a mindennapi gyakorlatba ültethetők.

2019.08.21.
Traumaközpont

Túl a traumákon

Hogyan építsünk identitást egy márkának, ami ügyfeleivel a lehető legszemélyesebb témák mentén kerül kapcsolatba? Miként lehet beszélni úgy a traumákról, hogy az ne elidegenítő, hanem másoknak is hasznos lehessen? Miért érdemes kinyitni a lelki egészség ügyét a társadalom széles rétegei felé? Kommunikációs kihívások és válaszok a Traumaközpont Nonprofit Kft. márkaépítése kapcsán.

2019.08.21.
Cofidis

Lekutattuk, megosztottuk: ügyfélszolgálati konferenciát rendeztünk a Cofidisnek

A Cofidis kiemelkedő minőségű szakmai sztenderdek szerint működő ügyfélszolgálatot épített fel Magyarországon is. 101 fős ügyfélkapcsolati területtel, három partnercéggel és 32 fős dedikált ügyfélszolgálattal nyújtja pénzügyi szolgáltatásait. Ezt a tudást dobtuk be a közösbe és egy egész napos konferencia segítségével katalizáltuk a szakmai beszélgetést a piac szereplői között.

2019.08.21.
Purina

A Youtube nézői hálásak a felületre szabott márka­tartalmakért

A PURINA Dog Chow márkaidentitásának szerves része, hogy négylábú barátainkkal minél többet mozduljunk ki: kiránduljunk, töltsünk időt a szabadban és gyűjtsünk közös élményeket. A feladat: ezt az üzenetet juttassuk el a kalandvágyó kutyatartókhoz.

2019.08.21.
Maggi

Mire képes egy szendvics?

Röviden: újradefiniált egy hagyományos ételt, a pörköltet, kígyózó sorokat vonzott egy food truck elé és milliókat gyűjtött jótékony célra. Akinek fontos a miért és a hogyan is, annak mostantól lesz igazán érdekes a PÖRI sztori.

2019.08.21.