Karácsonyi útravalók

Furcsa év volt 2020, így furcsa lesz a karácsonya is. Távol vagyunk egymástól, nem tudunk együtt ünnepelni, a személyes találkozók hiányát pedig ki így, ki úgy próbálja feledtetni. Mi most azzal, hogy megosztjuk veletek azt, ami mindenkinek a legszemélyesebb: a saját karácsonyát. Fogadjátok szeretettel legkedvesebb ünnepi ajánlóinkat, történeteinket, receptjeinket és hagyományainkat. Boldog karácsonyt kívánunk!

2020.12.17.
Podcast

Podcast-forradalom: a milliók füléhez vezető út

Egyre mobilabbá válunk, folyamatosan online vagyunk és még mindig nem tudunk betelni a történetekkel. Mindez – pár tényleg felhasználóbarát applikációval megtoldva – elhozta a podcastok korát. A műfaj diadalmenete töretlen, Magyarországon is egyik csatorna indul a másik után. Érdemes felzárkóznia ehhez a magyar kommunikációs piacnak, és ha igen, hogyan?

2020.02.14.
Szubjektív

A valóban befogadó, akadálymentes webhez először saját gondolkodásunk akadályait kell odébb görgetnünk

Befogadó tervezés. Jól csengő, de amolyan nice-to-have dolog, amivel a valamilyen állandó, súlyos képességzavarral küzdő embereknek segítünk a honlaptervezéskor, mert jó fejek vagyunk. Például beépítünk egy állítható betűméret funkciót a honlapon; fekete alapon sárga betűkkel, képek nélküli verziót is készítünk, kitesszük az akadálymentes ikont és meg is volnánk. Vagy mégsem? A megoldás ennél összetettebb, de az alapok könnyen elsajátíthatók és a mindennapi gyakorlatba ültethetők.

2019.08.21.